ERASMUS+

Smo partnerska organizacija v projektih Erasmus+ na področju ustvarjalnosti in vključevanja različnih ciljnih skupin.

CRAFT:IN

Z ustvarjalnostjo do vključujoče skupnosti: Umetnost in ustvarjalne prakse v neformalnem izobraževanju za večjo socialno vključenost

Projekt CRAFT:IN izvajamo skupaj z UPSET iz Zagreba (vodilni partner) ter organizacijami Blauschimmel Atelier (Oldenburg, Nemčija), Arts&Disability Forum/University of Atypical (Belfast, Severna Irska) in Guerreiro&Silveira, Lda (Lizbona, Portugalska).

V ustvarjalnem partnerstvu se osredotočamo na izmenjavo različnih ustvarjalnih veščin, ki jih znotraj naših organizacij uporabljamo in razvijamo pri delu z različnimi ciljnimi skupinami s ciljem grajenja močne, povezane in vključujoče skupnosti.

Več o projektu najdete na spletni strani UPSET.

Smo partnerji v projektu Educathe+ Expander, ki ga vodi Centar za kulturu Trešnjevka iz Zagreba in je financiran iz programa Erasmus+. Sodelujoče organizacije so še Associacao Vo’Arte s Portugalske, Fundacja Inicjatyw Tworczych i Spoleczno – Edukacyjnych Kurdybanek s Poljske in Union-National Council for Gender Equality iz Severne Makedonije.

V projektu preko izmenjave različnih performativnih praks (gledališče, ples, angažirane ročne ustvarjalnosti) raziskujemo prenosljivost oziroma uporabnost teh vključujočih metod in dobrih praks za delo z različnimi ciljnimi skupinami. Izhodiščni metodološki okvir je Drama-Action Model (DAM), ki ga je razvil sociolog dr. Ivan Hromatko. 

V okviru partnerskega sodelovanja Educathe+ Expander bo izvedenih 5 mednarodnih petdnevnih delavnic za zaposlene na področju neformalnega izobraževanja, osebe z invalidnostjo ter njihove asistente.

Več o projektu si lahko preberete na strani vodilne organizacije: 
Educathe+ Expander in na FB strani.